07 Mayıs 2024
03.05.2024-04.05.2024 Tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Ev Sahipliğinde “İlahiyat Öğrencileri Kongresi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Kongresi Düzenlendi

03.05.2024-04.05.2024 tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “İlahiyat Öğrencileri Kongresi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” İslami İlimler Topluluğu'nun çalışmalarıyla gerçekleşti. Farklı illerden giden İlahiyat Fakültesi temsilcileri, kongrede ilahiyat öğrencilerinin karşılaştığı sorunları ele alarak çözüm önerileri sunmak için bir araya geldi. Kongreye, ilahiyat öğrencilerine hizmet veya istihdam sağlayan kurumlardan temsilciler de katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oğuzhan ÖZKAN, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip KAHYAOĞLU, öğrencilere kurumlarındaki ilahiyat fakültesi istihdamı hakkında bilgi verdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen kongreye, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesini temsilen 4/A sınıfından Beyan Geylani katılmıştır.