Öğretim Elemanlarımızın TÜBİTAK Proje Başarıları

Yayınlama Tarihi: 04 Nisan 2024 - 17.04

2567 TÜBİTAK – MIGHT (Malezya) İkili İşbirliği kapsamında, Osmangazi Üniversitesinin yürütücülüğünde kabul edilen 2b Inse, Gase Ve Mos2 Katmanli Yapilarin Grafine Edilmiş Knt-Pamuk Üzerine Saçtirma Ile Büyütülmesi Ve/Veya Yüklenmesi ile Oluşturulan Kompozit Süperkapasitör Aygitlar adlı projede Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ufuk Perişanoğlu Uluslararası Araştırmacı olarak görev almaktadır. Proje kapsamında; Uluslararası- Fonksiyonel malzemelerin entegrasyonuyla süperkapasitörlerin performansını maksimize etmek hedeflenmektedir.

 

TUBİTAK 1001 kapsamında Atatürk Üniversitesi yürütücülüğünde kabul edilen Geçiş Metal Diselenidli Esnek Süperkapasitör Elektrotların Üretimi/Karakterizasyonu Ve Süperkapasitör Aygıt Tasarımı adlı projelerde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ufuk Perişanoğlu Araştırmacı olarak görev almaktadır. Proje kapsamında; Yüksek kapasitif performansa sahip esnek yapılı süperkapasitör aygıtların üretilmesi hedeflenmektedir.

 

TUBİTAK 1001 kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde kabul edilen Yer Tabanlı Emülasyonlar için Elektrodinamik Levitasyon Tabanlı Çok Serbestlik Dereceli Bir Mikro-Yerçekimi Platformunun Tasarım Ve Kontrolü adlı projede Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali AVCI Araştırmacı olarak görev almaktadır. Proje kapsamında, astronotların uzaya gitmeden önce yer çekimsiz ortama uyum sağlamaları için yer çekimsiz dikey bir platform geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Öğretim elemanlarımızı tebrik ederiz.