Öğretim Üyemiz Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

27 Aralık 2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bulut, dünyanın en etkili bilim insanları sıralamasında %2’ lik dilimde yer aldı.

Stanford Üniversitesi, dünyadaki en etkili bilimcileri sıraladığı araştırmasını Elsevier BV üzerinden yayınladı. Kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yapan üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bulut, ilk yüzde 2’lik dilimde yer aldı.

Bilim insanlarının 22 bilimsel alan ve 176 alt alana göre sınıflandırıldığı Stanford sıralaması, nitelikli yayın sayısı, yayın yapılan dergilerin etki değerleri, yapılan atıf sayısı, h-indeksi başta olmak üzere, uluslararası akademik performans ölçümlerini göz önüne  alan birçok farklı değişkeni içeriyor.

Öğretim üyemizi  başarılarından dolayı tebrik ederiz.