Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanında Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı

Yayınlama Tarihi: 20 Şubat 2020 - 12.38
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından belirlenen kanser, kronik ve nadir hastalık türlerinde; toplamda 20.000 bireyden oluşacak biyolojik örneklemin (hasta ve sağlıklı bireylerden doku, kan, tükürük, idrar ve gaita örnekleri) oluşturulmasını sağlayacak TÜSEB Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanında Uygulamalı Proje İşbirliği başvurularının 24 Ocak- 02 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. 
Belirlenen kanserler, kronik ve nadir hastalıklarda patogeneze uygun ve gerekli çeşitlilikte bir biyolojik örneklemin (asta ve sağlıklı bireylerden doku, kan, tükürük, idrar ve gaita örnekleri)oluşturulmasını sağlayacak paydaşlar aranmaktadır. Örneklemi sağlayacak araştırma ekibine hasta başına 1.000 TL'ye kadar bütçe (kurum hissesi ve proje teşvik ikramiyesi) sağlanacaktır. Gerekli sarf malzemeleri TÜSEB tarafındaan karşılanacaktır. Öngörülemeyen diğer harcama bütçe kalemleri protokol onay aşamasında ayrıca değerlendirilecektir.
Proje ile ilgili detaylı bilgi ve çağrı başvurusu için https://www.tuseb.gov.tr/Anasayfa/ ve https://tbys.tuseb.gov.tr/ adreslerinden erişim sağlanmaktadır. 

İlgili Dokümanlar
Dosya Adı İşlem
TÜSEB Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanında Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrı Afişi Önizle
İndir