2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Ön Başvuruları Başladı

Yayınlama Tarihi: 17 Ocak 2023 - 16.42
2023 Yılı DAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Ön Başvuruları Başladı
 
Programın hedefi, uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ön başvuru ve nihai başvuru olmak üzere iki aşamalı olarak proje başvurusu alacaktır.
 
  1. Ön başvuru aşamasında, talep edilen başvuru belgelerinin teslimi için son tarih 10 Şubat 2023 Cuma günü, saat 17.00'dır. Ön başvuru formu, e-posta adresine gönderilecektir. Ön başvuru formunu posta/kargo yoluyla ya da elden teslim etmenize gerek bulunmamaktadır.  
  2. Nihai başvuru aşaması ise uygun bulunan proje fikirlerinin doğrudan Ajans koordinasyonunda geliştirilmesidir.
 
Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı bir teklif çağrısı değildir. SOGEP' in program otoritesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’dır. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı programın tanıtılması ve proje geliştirme süreçlerini bölgesel ölçekte yürütmektedir.  
 
Detaylı bilgi ve program hakkında sorularınız için;
sogep@daka.org.tr adresine e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.  
 
Program dokümanları (Başvuru yapmadan önce lütfen inceleyiniz) için ilgili Duyuru Sayfasına ulaşmak için Tıklayınız.