30 Ekim 2018
Üniversitemiz Projeler Birimi, Romanya ve Polonya ortaklığında yürütülen ve Erasmus + Programı tarafından finanse edilen “Youth Against Stereotype” Ana Eylem 1 Gençlik Değişimi Projesi “Poronin-Polonya’da” gerçekleştirildi.
   1 Ekim- 8 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen projeye, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulları  Öğretim görevlisi Fırat Keskin ve Abdullah Yoldaş ve Üniversitemiz çeşitli bölümlerinden öğrenciler katıldı.
   Projede;  basmakalıp bir dünya, önyargı , ırk- din- renk-etnik, kültürel farklılıklar,  hakkında bilgi akışının yanı sıra, Projenin ana başlığı altında gençlerin ‘’Önyagılardan oluşan basmakalıp bir dünyanın kaynağını, oluşum süreçlerini ve bununla nasıl başa çıkabileceği’’ hakkında birçok çalışma gerçekleştirildi. gençleri aktif kılan aktiviteler ile çözüm odaklı davranmak, problemler üzerinde farkındalıklar oluşturarak uygulanabilir çözümler üretmeyi hedeflemiştir. Projenin amaç ve hedeflerine ulaşmak için atölye çalışmaları, bireysel sunumlar, ortak sunumlar, eğlenceli aktiviteler,simülasyon çalışmaları, kültürel geceler, poster, kitap, tiyatro gibi yaygın eğitim metotları kullanılmıştır. Proje süresince tabuların ve önyargıların yıkılmasının yanı sıra farklı ülkelerden katılımcılar ile akıcı İngilizce konuşmak, çeşitli konularda beyin fırtınası yapmak grup içi çalışmalara dahil olmak, teknolojiyi etkin kullanmak gibi çeşitli becerilerini geliştirmenin yanısıra, Üniversitemizin ve bölgemizin tanıtımı yapılmıştır. Proje ile ilgili çalışmalara aşağıdaki likten ulaşabilirsiniz.