Proje Döngüsü Yönetimi Ve Proje Hazırlama Eğitimi

09 Mayıs 2019
Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Öğretim elemanları ve idari personellerinden oluşan 25 kişilik katılımcı “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimi” konusunda düzenlenen eğitimde bilgilendirildi.
Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğinde düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimi” Çölemerik MYO toplantı salonunda 29 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapıldı. Eğitim, Kastamonu Valiliği’nde Proje Uzmanı olarak görev yapmakta olan Şenol KARABALTAOĞLU tarafından proje hazırlama süreci ve proje döngüsü yönetimi uygulamalı bir şekilde örnekler aracılığıyla aktarıldı.
Beş gün süren eğitimde katılımcılara proje döngüsü yönetimi, sorun analizi, hedef analizi, paydaş ve strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi hazırlanması, faaliyet planlaması ve bütçeleme konuları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Gruplar halinde örnek projeler hazırlanarak sunumlar gerçekleştirildi. Fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı, hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konuların hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimin son günü sözlü ve yazılı değerlendirmenin akabinde, sertifika dağıtım töreni ile eğitim tamamlanmıştır.