Hakkari Üniversitesinde TÜBİTAK Araştırma Proje Yarışmaları Eğitim Toplantıları Yapıldı

06 Mart 2020
Hakkari Üniversitesi Öğrencilerine, TÜBİTAK "2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" Hakkında Eğitim Toplantıları Düzenlendi.
Üniversite öğrencilerimiz tarafından heyecanla beklenen TÜBİTAK - 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruları başlamıştır. Üniversite öğrencilerimiz arasında araştırma ve proje kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları TÜBİTAK tarafından sekizinci kez gerçekleştirilecektir.
 
Bu kapsamda 2-5 Mart 2020 tarihleri arasında Üniversitemiz öğrencilerine Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Hasan AĞIL tarafından yarışma hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantılar 2 Mart 2020 tarihinde İlahiyat Fakültesi, 3 Mart 2020 tarihinde Çölemerik MYO, Yüksekova MYO, Eğitim Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ve 5 Mart 2020 tarihinde de Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine düzenlenmiştir. 3 gün süren toplantılara yaklaşık 600 kişi katılmıştır. Bu bağlamda toplantılara öğrencilerin katılımını sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Fakülte Dekan ve Yardımcılarına ve Yüksekokul Müdür ve Yardımcılarına teşekkür ederiz.
 
Toplantılarda ülkemizdeki üniversite sayısının ve dolayısıyla mezun sayısının da artması ile öğrencilerin mezun olduktan sonra zorlu bir rekabete gireceklerine değinen Dr. Öğr. Üyesi Hasan AĞIL bu tip proje yarışmalarının önemine değinmiştir. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra özgeçmişlerine ekstra veriler koymasının faydalı olacağı belirtilmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin özellikle Erasmus değişim programından faydalanmalarına teşvik edilmesi gerektiğini belirten Dr. AĞIL bu tip deneyimlerin mezun olduktan sonra öğrencilerimize geri dönüşünün pozitif olacağını belirtmiştir.
 
Söz konusu toplantılarda öğrencilerimize yarışma projesine başvuru koşulları, başvuru süreci, hangi alanlarda başvuru yapabilecekleri, değerlendirme aşaması ve ödüller hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Daha sonra soru-cevap bölümü ile toplantılar sona ermiştir. Ayrıca proje başvuru rehberi ve çağrı duyurusu öğrencilere mail olarak gönderilmiştir.
Haber Galeri