Çevrimiçi Dil Desteği (OLS)

1. Çevrimiçi Dil Desteğinin Kapsamı 
Yükseköğretim alanında hareketlilik faaliyetlerinden yararlanacak öğrenci ve personel için, Avrupa Komisyonunun “EU Academy” adlı Kurumsal öğrenim yönetim platformu üzerinden destek sağlanacaktır. Söz konusu sistem zaman içerisinde kademeli olarak, AB Üye Devletleri ve Erasmus+ ve ESC programıyla ilişkili ülkelerin 29 resmi dilinin tamamında dil öğrenme hizmeti sunacaktır. 

 

2. Sınavlar 
KA131 öğrenci ve yeni mezunları için; hareketlilikleri başlamadan önce seviyelerini belirlemek amacıyla aldıkları dil değerlendirme sınavının zorunluluğu kaldırılmıştır. Ancak söz konusu katılımcılar için, zorunluluğu olmasa dahi, EU Academy platformunun kullanımının teşvik edilmesi beklenmektedir. 

 

3. İsteğe Bağlı Dil Kursları 
Katılımcılar öğrenmek istedikleri dili/dilleri, kurs ve dil sayı sınırlaması olmaksızın seçebilecektir. “EU Academy” adlı Kurumsal öğrenim yönetim platformu 2 ayrı bölümden oluşmaktadır:  

 

a. Erasmus+ ve ESC katılımcıları için bütün kullanıcılara benzer erişim ve özellikler sunan özel alan:

 

  • Kullanıcılara ihtiyaç ve ilgi alanları doğrultusunda bireyselleştirilmiş öğrenim yolları sunmak,
  • Öğrenici topluluklarına dil ile alakalı sorular için fikir alışverişinde bulunabilecekleri alan sağlamak,
  • Yeni teknolojilerin kullanımı da dâhil olmak üzere daha etkileşimli öğrenim yaklaşımları,
  • Daha geniş kurs kataloğu,
  • Mentörler için (öğretmenler ve diğer personel) öğrenicilere eşlik etmek ve onların gelişimini izlemek (karma öğrenim özelliği) üzere destekli öğrenim özelliği.

 

Özel alanın amacı, Erasmus+ ve ESC program katılımcılarına dil becerilerini geliştirmek ve hareketlilik deneyimlerini artırmak için eşlik etmek ve destek olmaktır.  

 

b. Açık alan:
Bu alan; kültürel ve dilsel püf noktaları sunan deneme ve tanıtım videolarının yanı sıra temel çevrimiçi dil öğrenme materyali sunan, dil öğrenmeye ilgili tüm vatandaşlara açık olan alandır. Bu alanın amacı; Avrupa’daki dilsel çeşitliliği kutlamak ve dil öğrenimini teşvik etmektir. 

 

4. Çevrimiçi Dil Sınavları ve Kurslarına Katılım 
Kademeli olarak işleme alınacak kullanıcı veri yönetim sistemi aracılığıyla öğrencilerin e-posta adreslerinin sisteme girilmesi sonrasında öğrenciler, e-posta adreslerine gönderilen web sayfası bağlantısı üzerinden EU Academy sayfasına erişim hakkı kazanacaktır.