Seçim Sonrası Süreç

Seçilen personel ile hareketlilik öncesinde, faaliyet için hesaplanan azamî hibe miktarını içeren hibe sözleşmesi imzalanır.

 

Sözleşmeyi yükseköğretim kurumu adına imzalamaya kimin yetkili olacağı, yükseköğretim kurumu tarafından belirlenir. Sözleşmede belirlenen azamî hibe miktarı, personele verilebilecek en yüksek tutara işaret etmektedir. Faaliyet süresinin öngörülenden daha kısa sürmesi halinde, personele yapılacak toplam ödeme, azami hibe miktarının altında kalır. Ancak faaliyetin öngörülenden daha uzun sürmesi ve verilecek hibenin sözleşmede belirtilen azami tutardan daha fazla olması söz konusu olduğunda, azami hibe tutarındaki artış için, artışı ve gerekçesini içeren ek sözleşme düzenlenir.

 

Personele yapılacak ödeme oranı için %70 ile %100 arasında bir aralık belirlenir. Ödemenin hangi oranda yapılacağı, yükseköğretim kurumu tarafından belirlenir, ilan edilir ve yükseköğretim kurumunun tüm personeli için aynı oran kullanılır. Personelin dönüş sonrası yükümlülüklerini yerine getirmesini kolaylaştırmak ve kesinti durumunda hibe iade ihtimalini azaltmak için hibenin iki taksitte ödenmesi yoluna gidilir.

 

İlk ödemenin %100’den daha az bir oranda yapılmasına karar verilmesi durumunda: 

 

  1. Personel karşı kuruma gitmeden önce, ilk ödeme olarak, öngörülen toplam faaliyet süresi için hesaplanan gündelik ve mesafe hesaplayıcı aracılığı ile tespit edilen seyahat gideri toplamının, belirlenen orandaki kısmı ödenir
  2. İkinci taksit, faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak yapılır