2023-2024 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ek Başvuru İlanı

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023 - 19.31

T.C.

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EK BAŞVURU İLANI

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ön kayıt ek başvuruları ilanda belirtilen tarihler arasında ve yine ilan detaylarında yer alan başvuru bağlantısı üzerinden yapılacaktır.

İlk başvuru-kayıt sürecinde hiç ya da yeterli başvuru olmayan, hiç ya da yeterli kayıt yapılmadığı için boş kalan ve yedek adayın olmadığı ya da yeterli sayıda yedeğin olmadığı alanlar için Pedagojik Formasyon Birimi Komisyonunca ek başvuru alınmasına karar verilmiştir.

NOT: İlk başvuru-kayıt sürecinde ve ilanlarında yeterli sayıda yedek adayın olduğu branşlarda Ek Başvuru açılmayacak, bu branşlardaki yedek adayların kayıt hakkı saklı kalacaktır.

UYARI: Lütfen ilanı tamamen okumadan Başvuru ya da Kayıt işlemlerine başlamayınız. Uygun olmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ya da yanlış bir ücret yatırma işleminde ücret iadesi yapılmayacaktır.

Ek Başvuru Kriterleri (ÖNEMLİ)

1. Ek başvuru aşağıdaki kriterlere uyan branşlar için açılmıştır:
    1. İlk başvuruda ilgili branşta hiç başvuru olmayan branşlar,
    2. İlk başvuruda ilgili branşta başvuru sayısı 6’nın altında kalan ve kesin kayda açılmayan branşlar,
    3. İlk başvuruda başvuru sayısı ilgili branşa dair kontenjan sayısının altında kalan ya da kontenjan sayısı kadar başvuru alıp yedek aday olmayan branşlar,
    4. İlk başvuruda kontenjan sayısı kadar ya da kontenjan sayısının altında başvuru alıp kesin kayıt yapılmaması nedeniyle boş kalan branşlar,
    5. İlk başvuruda kontenjan sayısının üstünde başvuru alan ancak kesin kayıt sonrası yedek sayısı boş kalan kontenjan sayısından az olan branşlar.
  2. Asıl alım sürecinde yedek listede kalan adaylar Ek Başvuru için yeniden sıralamaya tabi olarak ve ilk başvurudaki Yedek hakkından otomatikman feragat ederek başka bir alana başvuru yapabilecektir.
  3. Asıl alım sürecinde kesin kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yapmayan adayların kayıt hakkı geçmiş olsa da bu adaylar Ek Başvuru için yeniden sıralamaya tabi olarak başvuru yapabilecektir.
  4. Asıl alım sürecinde başvuru sayısı 6’nın altında kalan bölümlerde (Coğrafya-İngilizce) ilk başvuru yapan adayların kayıt hakkı saklı tutulmuş, ek kontenjan sayıları bu durumun dışında kalan boş kontenjanlara göre belirlenmiştir.

NOTLAR:

1. Ek Başvuru için belirlenen ilave kriterler dışındaki bütün durumlar için 11 Eylül 2023 tarihli 2023-2024 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başlıklı asıl alım ilanında yer alan tüm açıklama, bilgi ve kriterler aynen geçerliliğini korumaktadır.
  2. Ek ve Yedek Başvuru alımına dair işlemler dışında asıl ilanda yer alan Akademik Takvim aynen uygulanacaktır.

Online Başvuru İçin Tıklayınız

EK BAŞVURU İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

Güz Yarıyılı

ÖN KAYIT BAŞVURULARI

26 Eylül - 27 Eylül

SONUÇLARIN İLANI

27 Eylül

EK YERLEŞTİRME İÇİN ASİL ADAYLARIN KAYITLARI VE I. TAKSİTİN ÖDENMESİ

28 Eylül - 29 Eylül

YEDEK LİSTEDEN ASİL LİSTEYE YERLEŞEN ADAYLARIN İLANI, KAYITLARI VE I. TAKSİTİN ÖDENMESİ*

2 Ekim - 3 Ekim

*Ek Yerleştirme için Yedek Liste ilanı, Pedagojik Formasyon Biriminin uygun görmesi durumunda yapılacaktır.

BAŞVURU ALINACAK BÖLÜMLER VE KONTENJANLAR

(Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülte Dikkate Alınarak Başvuru Yapılmalıdır)

ATAMAYA ESAS OLAN ALAN

19

1. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

3. Mütercim-Tercümanlık Bölümü (İngilizce)

4. İngiliz Dil Bilimi Bölümü

5. Çeviri Bilim Bölümü (İngilizce)

6. İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü

3

1. Tarih Bölümü

6

Türk Dili ve Edebiyatı

1. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

3. Türk Halkbilimi Bölümü

8

Okul Öncesi Öğretmenliği

1. Çocuk Gelişimi Bölümü (*)

2. Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü (*)

8

TOPLAM

96

Yukarıdaki liste; Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” hakkındaki 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararının, Sertifika Programına dair başvuru ilanı tarihindeki son güncellemesi esas alınarak oluşturulmuştur.

Kaynak URL: https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_09/04175556_9_cizelgeveesaslar.pdf