Üniversitemiz Tarafından Çukurca İlçesinde Resim Sergisi Açıldı

Üniversitemiz Tarafından Çukurca İlçesinde Resim Sergisi Açıldı
24 Mayıs 2023
Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Özdemir tarafından “Sınırsız” adlı resim sergisi açıldı.

Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çukurca Kaymamı Hasan Kurt, protokol üyeleri, kurum amirleri, üniversitemiz akademik personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş:  “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Derya Özdemir’in "Sınırsız" adlı kişisel resim sergisi nedeniyle siz değerli sanatseverlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bildiğiniz üzere her sanat eseri bir dünya görüşünün ürünüdür. İnsanoğlu da geçmişten günümüze kadar resim sanatı üzerinde duygularını , düşüncelerini çeşitli şekillerde resmetmiştir. Aynı zamanda resim düşünebilmek demektir. Bir tarihi esere baktığınızda ve o eseri resmetmeye çalıştığınızda o eserin geçirdiği evreleri, esere verilen emeği ve geçmişten günümüze geldiği tarihi gelişimi hakkında bilgi sahibi oluruz. İnsanoğlu var olduğu günden beri duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla aktarmaya çalışmıştır. Bugün burada tarihi ve kültürü ciddi bir geçmişe dayanan Çukurca ilçemizde böyle bir serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Çalışmalarını bir sınır ilçemiz olan Çukurca’nın tarihiyle buluşturarak sanatın sınırsızlığına dikkat çekmek istediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Derya Özdemir; "Çalışmalarımda küreselleşen dünya düzeninde birçok kişinin benzer kültürel olgulara yönelmesini ve onları benimsemesini, kendi bölgelerindeki geçmiş ve geleneklerine dair bazı olgulara, yapıtlara yabancılaşmalarını ele almaktayım. Geleneksel eserlerin endüstriyel bir ürün olarak modern üretim teknikleri ile yeniden üretilmesini ve küreselleşme ile birlikte tek kültürlülük olgusunun yaygınlaşmasını ve kültürün kuşatılmasını vurgulamak ve kültürel değerlerimizden kilim, kumaş vb. nesneleri çağdaş sanat anlayışındaki hazır nesnelerle birlikte ele alıp, yapı söküme uğratarak geleneksel biçimlerden beslenen çağdaş yorumlarla yeniden sunmaya çalıştım." dedi.

 

18 eserin sergilendiği sergi, 23-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacaktır.

Haber Galeri